Saturday 3 May 2014

Estée Lauder Sumptuous Infinite Mascara




Rarely do I buy two-step products, because at least one of the steps always leaves me dissatisfied, which doesn't make the product a success for me. Luckily, I received this mascara as a birthday gift a while back and my skepticism was immediately brushed away (quite literally).

The Estée Lauder Sumptuous Infinite promises 'Daring Length + Volume'. With fake lashes and some crazy make-up looks I've seen these days, I'm not entirely sure how daring it is, but length and volume is definitely achieved. One half of the brush has short bristles, which are to be used first to add volume; the second half has longer bristles which lengthen and slightly curl your eye lashes. The dual-function works super well since you can easily see the the impact each part of the brush has on your lashes. Although it is quite resistant during humidity or when sweating, this one isn't waterproof (although I do believe that you can purchase a similar one that is) so if you exercise or shower it will smudge a little bit - but nothing too excessive. As a contact wearer, I can attest that unlike other mascaras, which can get stuck on the contact and ruin my whole day, this one does no harm. Oh and another plus, as if there weren't enough, clumping is a minimal issue!

This little gem has become a favorite of mine as it truly does the job it is supposed to - creates volume and lengthens - and definitely opened my mind up to more two (or more) step products! This is, without a doubt, the best mascara I have ever used to date. Shop here.

//

Dvou fázovou kosmetiku si moc často nekupuji, protože jeden ze dvou (nebo tří) kroků mě pokaždé v něčem zklame a celý produkt tak pro mě ztrácí hodnotu. Naštěstí jsem nedávno k narozeninám dostala tuto řasenku a všechen skepticismus mě hned přešel!

Estée Lauder Sumptuous Infinite slibuje "odvážnou délku a objem". Nedokážu teda říct jestli délka je úplně odvážná, v dnešní době umělých řas jsem viděla mnohem odvážnější věci, zato délku a objem opravdu dodává. Jedna polovina kartáčku je krátká, ta se používá první a dodává objem. Druhá polovina je o něco delší a prodloužuje i natáčí řasy. Oba kroky fungují opravdu skvěle, řasy jsou výrazné a viditelně prodloužené. Řasenka není voděodolná, takže na koupání nebo nějaký maraton to v ní není, ale vlhko a pocení přežije téměř bez problému. Nedělá žádné problémy při nošení čoček (narozdíl od jiných řasenek, které se mi občas na čočku nalepí) a taky se vám na řasách neobjeví téměř žádné cucky (elegantněji to říct asi nedokážu).

Tahle řasenka je teď určitě mou nejoblíbenější, jelikož opravdu dělá to co je napsáno na obale - dodá objem a prodlouží - takže teď určitě nebudu dvou fázové produkty přehlížet.




No comments :

Post a Comment